Cégtörténet

Az Inno-Comp Kft-t 1999. január 1-én alapították Közép-Kelet-Európa első integrált polipropilén kompaundálójaként. A cég Budapesttől mintegy 180 km-re keletre, Tiszaújvárosban található.

Az Inno-Comp Bohemia 2008 októberében kezdte meg működését a csehországi Litvínovban, biztosítva ezzel vevőink hatékonyabb kiszolgálását Európa-szerte.

A két termelőegység szoros fizikai integrációban áll a közép-kelet-európai régió két jelentős poliolefin gyártójával, a tiszaújvárosi MOL Petrolkémiával és a litvínovi Unipetrollal. Ez a fizikai közelség számos hosszú távú stratégiai előnyt nyújt az Inno-Comp Csoport és vevőköre számára egyaránt.

Az Inno-Comp Slovakia 2005-ben alakult Pozsonyban azzal a céllal, hogy kereskedelmi és piacbővítési tevékenységet végezzen Csehország és Szlovákia területén.

Az Inno-Comp Deutschland 2017-ben került alapításra, hogy fokozzuk kereskedelmi aktivitásunkat Nyugat-Európában, kiváltképp Németországban.

A környezetünk védelme iránti elkötelezettségünkből adódóan 2019 januárjában társtulajdonosként megalakítottuk az InnogaV elnevezésű, regranulátumokat előállító céget. Az újrahasznosított anyagáramlat felügyelete lehetőséget nyújt számunkra, hogy a korábban megszokott minőségi szinttel rendelkező termékeket biztosítsunk partnereinknek.

Kereskedelmi tevékenységünket segíti az Európában és a Közel-Keleten kiépített, jól szervezett disztribútori és ügynöki hálózat.

Évi 130.000 tonna névleges kapacitás áll rendelkezésre meglévő és új partnereink mennyiségi igényeinek kielégítésére.

We deliver ready-to-use, tailor-made compounds

Take a look at our portfolio

Küldetés

Az Inno Comp Csoport célja, hogy termékeinek és kapacitásának folyamatos fejlesztésével, bővítésével Közép-Kelet-Európa meghatározó kompaundáló cégévé váljon.

Cégünk folyamatosan arra törekszik, hogy megfeleljen az innováció, a flexibilitás, a vevői elégedettség és a környezetvédelem területén előírt elvárásoknak.

Innováció

Egyik legfontosabb célkitűzésünk a hibamentes működés elérése, miközben folyamatosan tökéletesítéseket végzünk nemcsak a termékfejlesztés, de a műszaki fejlesztés területein is. A jövőre nézve arra is törekszünk, hogy hangsúlyt fektessünk a vevő- és beszerzés-orientált folyamatok fejlesztésére, valamint az értékesítési tevékenység támogatására. Integrált vállalat-irányítási (ERP) rendszert működtetünk, így belső folyamataink hatékonyabbak, ezáltal könnyebben tudjuk teljesíteni vevőink kívánságait.

Rugalmasság

A gazdasági környezet okozta változásokra és kihívásokra, továbbá a vevői kérésekre, illetve igényekre, szaktudásunkból és méretünkből adódóan, a lehető leggyorsabban reagálunk.

Megfelelőség

Célunk vevőink elsődleges beszállítójóvá válni, valamint hogy folyamatosan kövessük és kielégítsük a piac növekvő igényeit. Mindezt pedig úgy tesszük, hogy a piac igényeinek kielégítése összhangban legyen értékes környezetünk megóvásával.

Fenntarthatóság

Műanyagipari kompaundálóként az Inno-Comp tudatában van annak a felelősségnek, amelyet tevékenységeink során vállalunk. Termékeinket úgy terveztük, hogy támogassák az ökológiai és társadalmi fejlődési lehetőségeket. A fenntarthatóság egyértelmű szempont termékeink életciklusában.

Nyersanyagok, elektromos áram, víz és egyéb források csökkentett és megegyezést kereső felhasználása meghatározó tényező az ökológiai fejlődés elősegítéséhez. Amennyire csak lehet, alacsonyan tartjuk a selejtszintet, és a lehetőségekhez mérten újrahasznosítunk.

Munkavállalóinkat arra bátorítjuk, hogy éljék meg a fenntarthatóságot mindennapi tevékenységeikben. Folyamatosan nyújtunk számukra képzéseket, egészségügyi és szociális támogatásokat. Vezérelv a becsületesség és egyenlőség alapelveire alapozott nyitott menedzsment.

Társadalmi felelősség

Hisszük, hogy nemcsak az üzleti életben kell nagyszerű értékeket teremtenünk, hanem a társadalmi felelősség-vállalás területén is.

  • Hagyomány és kultúra:Tiszai halászléfőző fesztivál
  • Sport:triatlon, ralli csapat, strongman
  • Oktatás:zeneiskola
  • Segélyszervezetek:Magyar Vöröskereszt, Napraforgó Óvoda
  • Rendezvények munkavállalóink gyermekeinek:családi nap, Mikulás

Integrated and independent compounder

Trust is Value

About us